Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak uzyskać taki efekt?

Legenda.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam nic nie wiem, ale takie coś mi przyszło do głowy:

1. Zabarwienie dziewczyny na kolor czerwony i wrzucenie na białe tło.

2. Zabarwienie dziewczyny na kolor turkusowy(?) i wrzucenie na dziewczynę czerwoną.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Nałożenie 2 postaci na siebie, różne kolory nasyceń (w tym przypadku czerwony i niebieski) gdzie postać o kolorze niebieskim jest lekko przesunięta w lewą stronę i do tego siedzi na kryciu.

Opublikowano

Ja bym to zrobił tak:

1. Zmiana koloru rendera na czarno-biały(Obraz->Dopasowania->Czarno-Biały skrót to: Alt+Shift+Ctrl+ B
  2. Kopiujesz render (Ctrl+J) lub PPM->powiel warstwe
  3. Dodajesz nową warstwe wypełnienia(biało-czarne kółko na dole)->Krzywe->(All+3) czyli czerwony ofc. RBG(RedBlueGreen) w opcjach trzeba mieć +zwiększenie wyjścia na około 50 (może mniej), czyli powiększenie tej prostej na większą wartość od lewej :3
  4. Nadanie warstwy przycinającej, czyli przytrzymujesz Alt i pomiędzy warstwą krzywych(która powinna być na górze) a rendera(która powinna być na dole) naciskasz LPM lub na warstwie krzywych naciskasz PPM->Utwórz maskę przycinającą
  5. Ten 1 render nie skopiowany przesuwane na górę i dajemy krycie na około 20-30% gdzieś tak
  6. Potem tak samo jak w 3 i 4 tylko dajesz Blue, czyli Alt+5
  7. i skończone :3

Niby się trochę rozpisałem, ale to prace na 1min->60s po prostu trzeba umieć z funkcji korzystać ^_^

ItgMSFz.gif­

Opublikowano

kombinujecie jak nie wiem kto, w photoshopie jak już masz zdj otwarte to duplikujesz je i klikasz 2x na zduplikowane, w następnym okienku odznaczasz R w kanałach a potem to już tylko przesuwasz zdj jak tylko chcesz :

CDOkzyj.png

XTrsDFg.png

mg7k04q.jpg

Opublikowano

PO PROSTU SIE POBAW WARSTWAMI I ZRÓB 2 KOPIE ZMIEN KOLORY I MASZ 3d

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...